Під час зустрічі президента України Порошенко та Білорусі Лукашенко обговорили подальше співробітництво країн

Так, гаранти домовилися про проведення Форуму регіонів. Президент Білорусі повідомив, що перший день форуму пройшов добре.

"Люди дуже задоволені, ми про що домовилися, багато уклали контракти. Тому у цього Форуму регіонів велика перспектива, і ми завжди будемо раді бачити вас в Білорусі. Гомель нічим не відрізняється від прекрасних українських міст, адже звідси до кордону рукою подати. Сьогодні в місті живе багато українців, які із-за війни були змушені переселитися сюди", - підкреслив лідер сусідньої країни.


Лукашенко також зазначив, що у зв'язку з бойовими діями на Сході України, на територію Білорусі перебралися жити близько 150 тисяч українців.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Їх країна зацікавлена у працевлаштуванні і допомоги українцям. Також президент заявив, що Гомель – це тепле місто для українців, де завжди ставилися до них так, як і до громадян Білорусі.


Наступний форум проведуть в Україні, і представники з Білорусі будуть чекати запрошення. Україна самостійно визначить місто, в якому проведуть заходи. Зазначимо, що така ж тенденція спілкування Лукашенко була помічена і з президентом РФ Володимиром Путіним. Тоді він заявляв про те, що місто Могилів можна вважати російським.


Раніше у експертів були передумови, що Росія може окупувати Білорусь з політичних цілей. Таким чином Кремль може зміцнювати свої позиції. Відомо також, що Росія не одне десятиліття спонсорує білоруську економіку. Щорічно вони поповнюють бюджет від 7 до 8 мільярдів доларів.

Нагадаємо, ранее російська авіація і флот під прикриттям намагаються влаштувати масові провокації під час військових навчань Нідерландів і Великобританії за Полярним колом.


Як повідомляв портал "Знай.uа" готові до удару: у Путіна натякнули на нову заворушку, Лукашенко вже напружився.