У неділю, 28 жовтня, глава МЗС Росії Сергій Лавров прокоментував вихід США із Договору про ліквідацію РСМД.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Про це повідомляють пропагандистські росЗМІ.

Лавров заявив, що перед оголошенням своїх планів про вихід з Договору про ліквідацію РСМД, американці надіслали російській стороні повний список своїх претензій у частині виконання даної угоди.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Окрім того Сергій Лавров зазначив, що буквально тиждень тому, за деякий час до того, як США оголосили про бажання розірвати договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, через своє посольство в Москві вони передали зовнішньополітичному відомству Російської Федерації розгорнутий список питань, які викликали у них підозри.

"Зрештою, ми отримали цей документ, але тільки після того, як не один раз просили надати нам список того, що турбує американців і на підставі чого вони зробили висновки щодо недотримання з нашого боку даного документа", - розповів Лавров.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

За словами глави російського МЗС, Міністерство закордонних справ Росії розіслало цей перелік у російське оборонне відомство і деякі інші відомства, які зобов'язані глянути на документ. Наостанок Лавров додав, що в Росії почали здійснювати підготовчі роботи із пошуків відповідей на заклопотаності Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, керівництво ФРН негативно оцінило рішення США розірвати Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) з РФ.

запуск ракети
запуск ракети

Влада Німеччини назвали цей крок американського президента Дональда Трампа "згубним".

"Федеральний уряд шкодує про вихід США. Угода є важливим елементом контролю над озброєннями і особливим чином служить інтересам Європи", - заявили очільники Німеччини.

Меркель і Путін
Меркель і Путін


Як повідомляв раніше Знай.ua, адміністрація Дональда Трампа зробила новий крок на шляху до того, щоб радикально збільшити видобуток нафти в США.

Дональд Трамп
Дональд Трамп


Також Знай.ua писав про те, що Росія готується до війни з США. Таку заяву зробив в ООН заступник голови департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Андрій Білоусов.