Адміністрація Дональда Трампа зробила новий крок на шляху до того, щоб радикально збільшити видобуток нафти в США. Трамп вирішив відкрити для нафтового буріння майже весь американський шельф - північно-алеутського басейну біля узбережжя Аляски.

Таке рішення президента США може загрожувати арктичному біорізноманіттю.

У середу, 24 жовтня, міністерство внутрішніх справ схвалив пропозицію Hilcorp Energy про буріння в морі Бофорта, в шести милях від узбережжя Аляски. Це буде перша установка по видобутку нафти і газу в федеральних водах на Алясці.

Hilcorp планує побудувати штучний острів площею 9 акрів приблизно в 20 милях на схід від затоки Прудхо, недалеко від Арктичного національного заповідника. Дубльована проектом "Свобода", операція планує видобувати близько 70 000 барелів нафти в день на Північному схилі штату. Цим останнім кроком триває напад адміністрації Трампа на Аляскінський Арктику.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Вчені запевняють, що арктичний заповідник багатий біорізноманіттям, де проживають карібу, білі ведмеді і вівці. Мільйони перелітних птахів збираються там зі всього світу. Кити живуть тільки на березі. Він також є батьківщиною поколінь корінних народів протягом тисяч років.

Видобування нафти

Трамп, всупереч тенденції всіх розвинених країн, своїм рішенням не лише не допомагає пом'якшити кліматична криза, але й посилюють його, перетворюючи Північний Льодовитий океан і Аляску в місце видобутку нафти і газу.

Раніше повідомлялося, що Арктика стає зеленою, оскільки галузі, які були заморожені протягом десятків тисяч років, тепер відтають. Таке попередження звучить в нових дослідженнях.

Нагадаємо, вічні льоди перетворюються на зелені поля, науковці б'ють на сполох. Вчені виявили, що зелень допомагає відтавання льодовиків.

Як повідомляв "Знай. ua", з льодів Північного полюса здалося жахливе істота. Дивна істота нагадує прибульця з фільму жахів, повідомляють дослідники.

"Знай. ua" писав, що людству залишилися лічені роки, планета приречена. Вчені розповіли, що чекає людство через найближчі 10 років.