У вівторок, 30 жовтня, стало відомо, що спеціальний представник Держдепартаменту Сполучених Штатів Америки з питань України Курт Волкер збирається відвідати Україну вже в листопаді. Про це повідомляє видання «Хвиля».

При цьому, якого саме числа наступного місяця Волкер приїде в Україну не уточнюється.

"Так, вже в наступному місяці. Конкретна дата ще не визначена, але я підшукую час у своєму календарі", - зазначив Курт Волкер, відповідаючи на питання журналіста.

Раніше повідомлялося, що офіційна Москва не втомлюється сподіватися, що глава Білого дому Дональд Трамп все ж таки вирішить змінити політику щодо Росії, але це марні надії. Таку заяву під час виступу в Атлантичній раді зробив спеціальний представник Державного департаменту Курт Волкер.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Він підкреслив, що ввести санкції проти Російської Федерації і посилити політику було особистим рішенням американського лідера. Спецпредставник також розповів, що на сьогоднішній день основна мета Сполучених Штатів - "не просто у введенні санкцій проти Росії, мета в тому, щоб відновити територіальну цілісність і суверенітет України, і забезпечити безпеку для всіх людей в Україні".

Нагадаємо, що у понеділок, 22 жовтня, Президент Росії Володимир Путін підписав відповідний указ, який передбачає запровадження спеціальних економічних заходів" щодо України. Які саме - поки невідомо.

Як повідомляв портал Знай.uа, в окупованому Донбасі склалася абсолютно дика ситуація з тілами загиблих внаслідок бойових дій мирних жителів.

Також портал Знай.uа писав, що заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, який покидає свій пост 31 жовтня, вважає, що війну на сході України можна зупинити "протягом однієї години". Однак, це ще не означає кінець війні, тому що на повне завершення піде набагато більше часу.