Глава МЗС США Майкл Помпео заявив, що Сполучені Штати Америки ніколи не визнають анексію Криму і продовжать підтримувати українську державу.

Після зустрічі з главою МЗС України Павлом Климкіним Державний секретар США Майк Помпео заявив, що американська столиця повністю підтримує Україну в її боротьбі за збереження національного суверенітету. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

держсекретар США Майк Помпео
держсекретар США Майк Помпео

"Для українців у цьому питанні (суверенітету - ред.) немає кращого друга, ніж США", - заявив Майкл Помпео.

"Дух сміливості і рішучості змушує українців продовжувати вести боротьбу за збереження свого національного суверенітету і територіальної цілісності на фоні російської агресії. Україна в цьому питанні не має друга більшого, ніж США", - підкреслив глава американського зовнішньополітичного відомства.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Помпео підкреслив, що США ніколи не змиряться зі спробою Росії анексувати Крим.

"Ми і надалі впроваджуватимо наслідки для Росії, поки Москва повністю не виконає Мінські угоди і не поверне контроль над Кримом Україні", - заявив Майкл Помпео.

Варто нагадати, що Державний секретар США Майк Помпео і міністр закордонних справ України Павло Клімкін почали двосторонню зустріч високого рівня в рамках співголовування на засіданні Комісії стратегічного партнерства Україна-США. Переговори тривають в Державному департаменті США у Вашингтоні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в КНДР продовжують "гриміти зброєю", яка, за прогнозами, зможе повністю замінити ядерний арсенал країни. У повідомленні сказано, що в п'ятницю, 16 листопада, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав один з військових полігонів, де були проведені успішні випробування невідомої "передової" зброї.

Нагадаємо, санкції в дії: прикордонники "закрили" в Маріуполі десяток судів, які відвідували Крим.

Як повідомляв Знай.uа посол розповів, кого США бачать на посаді президента України.

Знай.uа писав, Трамп вдарив по Ірану: що відбувається.