Напередодні з'явилася інформація про те, що Великобританія і Іспанія зуміли досягти угоди з Гібралтару, яке дозволить провести саміт Євросоюзу щодо виходу Великобританії з ЄС. Про це повідомив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Передає видання Reuters.

Премьер-міністр підкреслив, що Іспанія отримала достатні гарантії, щоб вирішити конфлікт, який тривав понад 300 років.

За словами Санчеса, Лондон погодився з вимогою Мадрида, щоб будь-які майбутні рішення щодо Гібралтару узгоджувалися з Іспанією.

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес повідомив, що будь-які майбутні рішення щодо заморської території Великобританії на півдні Піренейського півострова будуть узгоджуватися з іспанською стороною.

20 листопада прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес допустив відмова Мадрида підтримати угоду про вихід Великобританії зі складу ЄС через невирішене питання Гібралтару, приналежність якого оспорюється Мадридом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

22 листопада повідомлялося, що Великобританія та Іспанія досягли попередньої угоди щодо Гібралтару.

Зазначимо, Гібралтар – це заморська територія Великобританії на півдні Піренейського півострова, яка оскаржується Іспанією. Іспанія збиралася блокувати підписання угоди з Brexit до тих пір, поки в тексті договору не буде прописаний статус Гібралтару.

У 1830 році Гібралтар був офіційно оголошений колонією Великобританії (де-факто контроль встановлений в 1713 році), після відкриття в 1869 році Суецького каналу його значення зросло, оскільки відтепер Лондон повністю контролював судноплавство в Середземному морі.

В 2016 році близько 96% мешканців Гібралтару проголосували на референдумі за збереження членства Великобританії в ЄС.

Нагадаємо, премьер-міністр Іспанії Педро Санчес пригрозив, що його країна заблокує угоду щодо виходу Великобританії з ЄС.

Як повідомляв портал "Знай.uа", прем'єр Великобританії Тереза Мей в черговий раз жорстко висловилася про Brexit. Так, Мей вважає, що у її стратегії виходу Британії з складу Європейського союзу немає альтернатив.

Також "Знай.uа" писав, Мішель Бранье, головний парламентер з Brexit, заявив про підтримку угоди про вихід Великобританії з боку країн союзу. Бранье зазначив, що 27 національних міністрів ЄС в цілому схвалили проект угоди про вихід Великобританії із складу союзу.