Новини про введення воєнного стану через агресію Росії в Азовському морі в Україні звернули увагу на те, що до цього Верховна Рада затвердила порядок проведення евакуації окремих категорій населення.

Відповідний документ було затверджено ще 7 листопада. Інформація про це з'явилася на Урядовому порталі, передає Politeka.

«Уряд визначив порядок проведення евакуації окремих категорій населення у разі введення правового режиму воєнного стану відповідно до пункту 24 частини першої статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», — вказується в повідомленні.

Так, у постанові для евакуації окремих категорій населення з місцевостей, наближених до районів, де ведуться бойові дії, в безпечні райони можна виділити такі моменти:

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

- функції і завдання військового командування, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, державних органів та тимчасових органів з евакуації для здійснення деяких заходів правового режиму воєнного стану;

- порядок здійснення перевезення окремої категорії населення спеціальним або додатково обладнаним автомобільним (залізничним) транспортом.

Варто відзначити, що у плані евакуації не уточнюється, про які саме категорії населення йдеться.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко запропонував ввести воєнний стан в Україні з 9 ранку 28 листопада на 30 днів, замість раніше заявлених 60-ти. Таку заяву глава держави зробив під час голосування у Верховній Раді 26 листопада.

Нагадаємо, що Профільний комітет Ради одноголосно підтримав введення військового положення в Україні. Також учасники екстреного засідання закликали закрити ряд "сепаратистських" телеканалів і спікерів.

Як повідомляв портал Знай.uа, президент України Петро Порошенко поставив Росії ультиматум: терміново звільнити всіх українських моряків, захоплених у полон в Азовському морі.

Також портал Знай.uа писав, що Петро Порошенко доручив Генеральному Штабу провести часткову мобілізацію та організувати протиповітряну оборону важливих державних об'єктів.