Президент США Дональд Трамп вперше пояснив, чому скасував двосторонню зустріч з Володимиром Путіним на саміті G20.

Про це повідомляє The Hill.

Зокрема, Трамп відзначив, що єдиною причиною скасування зустрічі стала агресія російських військових по відношенню до кораблів українських ВМС та затримання моряків в Керченській протоці.

"Нам не подобається, що сталося, ми не задоволені тим, що трапилося", - сказав Трамп, кажучи про захоплення українських кораблів і моряків.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

За його словами, "на основі того, що сталося з українськими кораблями це була єдина причина скасування зустрічі".

Разом з тим варто відзначити, що з 30 листопада по 1 грудня У Буенос-Айресі (Аргентина) проходить саміт "Великої двадцятки". Саміт G20 - фактично останній міжнародний майданчик для переговорів, куди все ще запрошують Путіна.

В мережі з'явились перші фото з полів саміту, які демонструють зганьбленого Трампом Путіна. На всіх кадрах, де пересікаються обидва президенти, Путін стоїть з сумним обличчям, а Трамп його показово ігнорує.

Так, під час церемонії фотографування на полях саміту G20 російський президент Володимир Путін піднявся на подіум раніше американського колеги, але Трамп пройшов повз нього. Пізніше, в залі першого пленарного засідання, Володимир Путін привітався з принцом Саудівської Аравії, але Трампа вітати не став, що анітрохи не збентежило главу Білого дому.

У Кремлі розраховували провести зустріч Путіна з Дональдом Трампом на саміті G2, однак проявивши нахабну агресію проти України в Керченській протоці, самі собі сплутала всі карти.

Довгі переговори з Білим домом про узгодження зустрічі двох президентів, начебто завершилися успіхом, однак в останній момент Дональд Трамп в інтерв'ю виданню Washington Post заявив про можливе скасування запланованої зустрічі з Путіним на саміті G20.

Після цього у своєму Твіттері Трамп підтвердив, що зустрічі не буде.

Нагадаємо, на саміті G-20 забули про Макрона.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, як Меркель летіла на саміт в Аргентині.

Також "Знай.ua" писав, що Туск сказав, чим Росія поплатиться за агресію в Азовському морі.

Дональд Трамп скасував зустріч з Володимиром Путіним