Президент Європейської ради Дональд Туск впевнений, що ЄС продовжить санкції проти країни-агресора Росії.

Європейський Союз у грудні цього року продовжить економічні санкції, пов'язані з банківським, фінансовим та енергетичним секторами Росії.

Про це сказав Дональд Туск на спільній прес-конференції з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером у Буенос-Айресі (Аргентина) перед початком саміту країн "Великої двадцятки".

"Загострення в Азовському морі є причиною серйозного занепокоєння для нас, і звичайно, застосування Росією сили проти українських суден є зовсім неприйнятним", - наголосив Туск.

Туск наголосив, що в Євросоюзі зберігають єдність у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України і висловив впевненість, що санкціє проти держави-агресора будуть продовжені уже в грудні 2018 року.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Європа, і це я хочу підкреслити, єдина у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Саме тому я переконаний, що ЄС продовжить санкції проти Росії у грудні", - заявив Туск.

Економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, Євросоюз запровадив проти РФ у 2014 році після окупації Росією Криму та розв'язання війни на Донбасі.

У березні 2015 року лідери ЄС вирішили прив’язати ці санкції до виконання Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував дію цих санкцій на півроку. Востаннє Європейська Рада 29 червня продовжила економічні санкції, пов'язані з банківським, фінансовим та енергетичним секторами Росії, через невиконання Мінських угод. Термін дії цих санкцій спливає 31 січня 2019 року.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск засудив дії Росії, вимагаючи негайно звільнити українців та відкрити протоку для українських кораблів.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент США Дональд Трамп скасував майбутню зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним, яка повинна була відбудуться в Аргентині.

Також Знай.ua писав, Угорщина, не дивлячись на суперечливі стосунки, все-таки вирішила підтримати Україну після агресії Росії в Керченській протоці.