У Путіна прокоментували призупинення з боку США порядку зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.

Дональд Трамп та Володимир Путін
Дональд Трамп та Володимир Путін

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що жодних порушень умов ДРСМД з боку Росії не існує.

Так, голова комітету Державної думи РФ з оборони, колишній генерал Володимир Шаманов заявив, що Росія не буде відповідати на "висунуті США звинувачення".

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Росія - це не та країна, якій можна ставити ультиматуми. У РФ є претензії до США, на які вони не відповіли, тому ми не збираємося на їх уявні звинувачення відповідати... Росія вже багато разів пропонувала США сісти за стіл переговорів, чого вони не роблять, значить, чогось бояться", - заявив Шаманов.

Окрім того офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова зазначила, що Росія неухильно дотримується умов вищезазначеного Договору, а звинувачення США є безпідставними.

"Росія дотримується положення договору, і американській стороні це відомо", - сказала Захарова у відповідь на заяву держсекретаря США Майка Помпео.

Марія Захарова
Марія Захарова

Член Комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клинцевич додав, що ракета 9М729, до якої пред'являють претензії США і НАТО, "не порушує договір".

Нагадаємо, Росія постійно порушує всі існуючі "мирні" договори і не припиняє розробки зброї.

Рада безпеки РФ збирається "оновити" політику в галузі ядерного стримування.

Як зазначають місцеві ЗМІ, мова про йде про проект із рекомендаціями під редакцією "Основ політик РФ в області ядерного стримування", який ключає умови застосування ядерної зброї, а також відповідні дії в разі застосування противником стратегічних видів неядерного і гіперзвукового.

Раніше Знай.uа писав про те, що Росія продовжує створювати військові провокації для своїх "партнерів". Старий радянський мотлох знову піднявся в небо, путінські льотчики "покрасувалися" перед американськими моряками.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Також Знай.uа повідомляв, що Володимир Путін в Сочі, під час наради з питань обороноздатності, розповів, що російська столиця вже вирішує, як відповісти на вихід США з "ракетного" договору.