У Південній Кореї повідомили, що КНДР ліквідувала десять охоронних пунктів на кордоні в демілітаризованій зоні в рамках міжкорейської угоди з врегулювання ситуації в регіоні.

Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на міноборони Південної Кореї.

Відзначається, що КНДР здійснила підриви охоронних пунктів після того, як повідомила про це Південну Корею.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Такі заходи вживаються для зниження напруженості на кордоні. Згідно з домовленістю, всього повинно бути знищено 20 сторожових вишок: по 10 з кожного боку.

Очікується, що пізніше іійськові Південної Кореї також підірвуть десять охоронних пунктів зі свого боку

Також повідомляється, що сторони домовилися зберегти по одному посту охорони, які мають "історичну цінність".


Охоронні пости обох Корей знаходяться на території кордону довжиною в 248 км і шириною в 4 км. У вересні влади двох країн домовилися спочатку вивести звідти військових, а після цього зруйнувати пости.

Інформаційне агентство Associated Press повідомляє, що за деякими підрахунками, у Південній Кореї в демілітаризованій зоні близько 60 постів, у Північній - близько 160.

Країни також продовжують роботу над обеззброєнням села Пханмунджом, яке знаходиться на кордоні і де ще з 50-х років проходять переговори між представниками двох Корей. Влада також планує розмінування деяких частин демілітаризованої зони. За інформацією AP, на її території та в околицях встановлені близько 2 мільйонів мін.

В кінці жовтня стало відомо, що Північна і Південна Корея розмінували об'єднану зону безпеки на кордоні, яку 42-й президент США Білл Клінтон називав "найжахливішим місцем на планеті". З неї також вивезли всю вогнепальну зброю і боєприпаси.

Домовленість про розмінування була укладена під час міжкорейського саміту, який пройшов з 18 по 20 вересня в Пхеньяні. На ньому також було вирішено з'єднати мережу залізниць двох держав. Крім того, північнокорейський лідер Кім Чен Ин і його південнокорейський колега Мун Чже Ін домовилися про демонтаж полігону для випробування ракет в провінції Тончхан і збагачувального заводу в Йонбені.

Нагадаємл, військові Північної і Південної Кореї приступили до розмінування прикордонної зони.

Як повідомляв портал Знай.ua, у столиці Північної Кореї пройшов так званий саміт Кім Чен Ина і президента Південної Кореї Мун Чже Іна.

Також Знай.ua писав, Кім Чен Ин виконав заповітне бажання Мун Чже Іна: відносини двох Корей покращилися.