Військові Північної і Південної Кореї приступили до розмінування прикордонної зони. Про це повідомляє Reuters. Нарешті люди дочекалися перемир'я двох частин однієї країни. Лід тане між південною та північною Кореєю. Було прийнято рішення почати з розмінування кордону між державами.

За заявою південнокорейського міністерства оборони, військові приступили до демонтажу протипіхотних мін в демілітаризованій зоні Панмуджон. Вибухові пристрої приберуть протягом 20 днів.

Як передавало Associated Press, південнокорейські сапери розмінували вже дві ділянки прикордонної зони. На якій стадії розмінування знаходиться північнокорейська сторона, не уточнюється.

Наголошується, що домовленість прибрати вибухові пристрої з демілітаризованої зони була укладена під час міжкорейського саміту, який пройшов з 18 по 20 вересня у Пхеньяні. На ньому глави держав також домовилися про з'єднання мережі залізниць двох держав. Крім того, північнокорейський лідер Кім Чен Ин і його колега Мун Чже Ін домовилися про демонтаж полігону для випробування ракет в провінції Тончхан і збагачувального заводу в Йонбені. Це дає великі перспективи у спільних навчаннях.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Спільна справа має згуртувати ці дві войовничі держави. Сподіваємося, після спільних маневрів країни вийдуть на більш теплі відносини та реалізують безліч спільних проектів. Будемо чекати розвитку відносин цих двох рідних і таких далеких країн.

"Знай.ua" повідомляє: Кім Чен Ин виконав заповітне бажання Мун Чже Іна: відносини двох Корей покращилися. У заключний день міжкорейського саміту в Пхеньяні лідери держав півострова вирушили на священну гору Пектусан. Керівник КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін піднялися до підніжжя вулкана. Ця поїздка покликана зміцнити дружні стосунки між лідерами Північної і Південної Кореї. Подробиці цієї поїздки повідомив представник адміністрації президента Республіки Корея (РК) Ю Ен Чхан.

"Знай.ua" писав раніше: Трамп піде на друге побачення з Кім Чен Ином. Разом з тим варто зазначити, що президент США Дональд Трамп уже найближчим часом може звільнити нинішнього міністра оборони і доброго друга України Джеймса Меттиса.