Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що Росія нещодавно черговий раз підтвердила свій статус агресора в питанні звільнення українських моряків.

"На жаль, недавно пролунала заява Путіна про те, що Росія наших моряків розглядає виключно як порушників кордону, Росія не відмовляється від діалогу для обміну або звільнення, Росія не отримала ще офіційного жодного звернення з боку України, і ці моряки будуть засуджені як фактично кримінальні злочинці ", - підкреслив він в ефірі одного з українських телеканалів.

Георгій Тука
Георгій Тука

Тука вважає, що саме у таких моментах і варто чекає чергової провокації з боку Кремля:

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Зараз ми всі в захваті від того, що нам потрібно за всяку ціну звільнити наших хлопців, і це емоції, які абсолютно зрозумілі і на яких Росія навчилася вже багато років дуже вдало грати по всьому світу. Ось на цих емоціях нас фактично змусять, якщо ми погодимося на саме такий алгоритм, визнати, що, по-перше, наші моряки винні, по-друге, вони не перебували в нейтральних водах. Якщо ми погоджуємося, то вони - порушники кордону. І ми визнаємо апріорі правоту дій Російської Федерації в Чорному морі ", - додав Тука.

Кораблі ВМС України
Кораблі ВМС України

За його словами, "таким чином на дипломатичному рівні намагаються фактично прийняти ті тези, які зараз впроваджують російські політики і російська пропаганда".

екстрена нарада Радбезу ООН
екстрена нарада Радбезу ООН

"Ми будемо наполягати на тому, що наші хлопці - військовополонені, до них повинні бути застосовані норми Женевської конвенції, і за посередництва, як один з найбільш ймовірних варіантів, міжнародного комітету Червоного хреста, будуть розпочаті переговори про їх звільнення. Завдяки тиску, в першу чергу, ззовні ", - підсумував Тука.

Дивіться: "Кремль готує Україні пастку зі звільненням українських моряків", - Тука

Нагадаємо, російські шпигуни запустили нову хвилю потенційно смертоносних місій на території Великої Британії. Як повідомляв "Знай.ua", у російській Раді Федерації заявили, що відправка США військового корабля в Чорне море "лише посилить напруженість в регіоні". Також "Знай.ua" писав, Дональд Трамп вирішив призначити новим постпредом в ООН керівника прес-служби Держдепартаменту Хізер Нойерт.