Глава міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Мас висловився категорично проти розширення санкцій відносно Росії.

Про це повідомляє DW.

Урядовець відзначив, що на даний момент необхідно зосередити основну увагу на деескалацію конфлікту між Росією та Україною, , в зв'язку з цим розширення санкцій - невірний сигнал.

"Зараз потрібно думати про розрядці конфлікту. Тому я вважаю невірним говорити в даний час про нові санкції", - сказав Мас.

Варто відзначити, що представники ЄС розглянуть питання про введення додаткових санкцій проти РФ, через агресую в Азовському морі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Відомо, що через загострення українсько-російського конфлікту країни Балтії і Польща можуть закликати на саміті до розширення санкцій проти Москви. У свою чергу, глава МЗС Німеччини вважає, що у подібних ініціатив немає ніяких шансів на успіх.

"Я не бачу можливостей для консенсусу всередині ЄС щодо введення нових санкцій", - вказав він.

Разом з тим варто відзначити, що Литва заборонила в'їзд росіянам, які причетні до конфлікту в Керченській протоці і Чорному морі. Санкції стосуються осіб, які були безпосередньо втягнуті в конфлікт і затримували три українських корабля.

До того ж, Литва вирішила збільшити розмір військової допомоги Україні.

Найближчим часом виділять амуніцію і направлені військові інструктори разом з експертами з кібербезпеки, які допоможуть відображати гібридні атаки в передвиборний період, повідомляє президент Литви Даля Грібаускайте під час зустрічі з президентом України в Києві. Як заявляє прес-служба президента Литви, в Україну також буде направлена гуманітарна допомога.

"Наша держава збільшує гуманітарну допомогу Україні буде додатково виділено 30 тисяч євро. Гуманітарна допомога Литви Україні в цьому році склала 140 тисяч євро. Всього за чотирирічний період наша країна надала Україні допомогу на суму 13 млн євро", — заявляє президент Литви.

Нагадаємо, Порошенко передав послання Путіну.

Як повідомляв "Знай.ua", кораблі НАТО йдуть у Чорне море, у Кремлі спробували відповісти.

Також "Знай.ua" писав, що Волкер пояснив, як США зупинять Путіна.

В'їзд заборонено: Литва запроваджує санкції проти росіян через агресію у Керченській протоці