На даному етапі умов для повного або часткового скасування європейських санкцій проти Росії немає.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на дводенному саміті Євросоюзу, який проходив у Брюсселі.

До такого висновку прийшли голови держав і лідери урядів Європейського союзу.

Меркель, за підсумками міжнародної зустрічі, зазначила:

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Ми обговорили тему Росії і України і констатували, що немає жодних умов для того, щоб скасувати або полегшити санкції".

Також канцлер Німеччини наголосила, що в рамках саміту також обговорювалася агресія Росії щодо українських кораблів і моряків в Керченській протоці.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко дав жорсткий коментар з приводу російської агресії в Керченській протоці. Відповідну заяву гарант зробив в рамках розмови з американським виданням Fox News. Росія протистоїть всьому світу, блокуючи свободу судноплавства в українських територіальних водах, заявив Порошенко.

"В даній ситуації нам потрібна єдність і солідарність. Нам потрібно присутність НАТО в Чорному морі, щоб не дозволити російським військам окупувати Чорне море і регіон Азовського моря, що і відбувається зараз", - сказав глава держави.

Також портал раніше повідомляв, що Кабінет міністрів України пропонує Раді національної безпеки і оборони розширити санкції проти Росії.

Зокрема, в розпорядженні уряду йдеться про необхідність збільшення санкції проти РФ через агресію в Азовському морі і фінансування терористичної діяльності "ЛДНР". Також наголошується, що ймовірні санкції стосуватимуться юридичних та фізичних осіб.

Нагадаємо Путін слідом за лазерами для розгону рабів закупив броньовані "мавпятники".

Як повідомляв "Знай.uа", Конгрес США завадить Путіну побудувати "Північний потік-2.

Також "Знай.uа" писав, що у Конгресі США закликали зупинити Путіна.