З'явилася інформація, що лідери країн-членів ЄС на спецзасіданні Євроради прийшли до спільного рішення з приводу Brexit. Так, стало відомо, що переглядати рішення про вихід Великобританії з Євросоюзу більше не будуть.

Про це стало відомо завдяки заяві президента Євроради Дональда Туска, пишуть європейські ЗМІ.

Дональд Туск
Дональд Туск

Туск розповів, що прем'єр Британії Тереза Мей повідомила лідерам ЄС про труднощі з ратифікацією угоди і попросила надати додаткові гарантії, які, на її думку, полегшать голосування в Палаті громад британського парламенту.

Тереза Мей
Тереза Мей

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Союз виступає за угоду і має намір продовжувати його ратифікацію. Повторних переговорів не буде", – заявив Дональд Туск.

Brexit
Brexit

У заяві Євроради також йдеться, що тимчасовий механізм функціонування кордону Північної Ірландії з Ірландією був зафіксований в якості страховки, щоб запобігти появі "жорсткої кордону" на острові і забезпечити цілісність Спільного європейського ринку.

Варто нагадати, що президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в черговий раз продемонстрував свою ексцентричність. Це сталося на саміті лідерів ЄС в Брюсселі. Тільки вийшов з машини, він відразу ж скуйовдив волосся однієї із співробітниць, яка його зустрічала, а коли пройшло трохи часу, з якого дива погладив по руці жінку, з якою вітався.

А на підсумковій прес-конференції саміту йому довелося виправдовуватися за спілкування підвищених тонах з главою уряду Великобританії Терезою Мей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз відмовив Терези Мей в повторних переговорах по Brexit. Таке рішення зазначено в підсумковій заяві ЄС на саміті в Брюсселі. Про це йдеться на офіційній сторінці Європейського союзу в Twitter, зокрема, в заяві прес-секретаря Єврокомісії Міни Андрєєвої.

Нагадаємо, Тереза Мей ризикує отримати вотум недовіри від консерваторів.

Як повідомляв Знай.uа Мей приїхала до Меркель і застрягла в машині: відео курйозу.

Знай.uа писав, Туск скликає лідерів ЄС на екстрений саміт з-за Brexit.