Американський президент Дональд Трамп і турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган домовилися про більш ефектну координацію дій в Сирії.

Цю інформацію повідомили в адміністрації турецького президента.

Так, в повідомленні говориться, що в п'ятницю, 14 грудня, між главами країн відбулася телефонна розмова, під час якої Трамп і Ердоган обговорили ситуацію в Сирії.

"Два лідери домовилися про більш ефективну координацію в контексті ситуації в Сирії".

Популярні новини зараз
Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сторони обговорили "двосторонні питання і останні події в Сирії", включно з питаннями безпеки. Президенти також обговорили зусилля по боротьбі з тероризмом.

Як розповіли в адміністрації, Ердоган повідомив Трампу про стурбованість Туреччини через присутність та дії терористичної організації PKK / PYD / YPG.

Нагадаємо, курди звільнили останнє сирійське місто, яке утримувало "Ісламську державу". Вирішальний бій відбувся 14 грудня. Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Курдські бійці провели жорстокі бої за захоплення останнього сирійського міста - Хаджина. Наступ підтримала авіація коаліції під керівництвом США. Однак терористи ще контролюють кілька навколишніх сіл поблизку іракського кордону на сході Сирії.

Сирійські демократичні сили при підтримці Америки намагалися взяти Хаджин протягом останніх трьох місяців. Наступ посилився в останні тижні після прибуття підкріплень з північної Сирії. Відомо, що бойовики продовжують бої в полях навколо міста Хаджин. Спостерігачі зафіксували значні втрати протягом останнього місяця боїв у цьому районі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ізраїль і Росія домовилися по Сирії, і це може мати серйозні наслідки для регіону, а також відобразиться на Україні.

Також "Знай.uа" писав, що Ізраїль почне бомбити Росію, але при одній умові. Ізраїль готовий відкрити вогонь по російських систем протиповітряної оборони С-300 в Сирії, яку нещодавно накрили авіаударами США, Великобританія і Франція, якщо вони будуть використані проти Ізраїлю.