Служба безпеки України перевірить українських держслужбовців, які мають родичів з Росії, на предмет протиправних дій проти України.

Таке доручення з акцентом на силовиків спецслужби Василю Грицаку дав президент України Петро Порошенко на своїй прес-конференції.

"У нас є велика кількість державних службовців, у тому числі й у правоохоронних органах, які мають родичів у Криму. Я звернувся до голови СБУ Василя Сергійовича Грицака для того, щоб українська контррозвідка зробила перевірку відомостей цих державних службовців, поставивши пріоритет у правоохоронних і слідчих органах", – зазначив Порошенко.

Контррозвідка СБУ проведе перевірку українців, які працюють на держслужбі і при цьому мають родичів з російським громадянством. За його словами, при наявності на це підстав держслужбовці будуть залучатися до відповідальності, в тому числі можуть бути звільнені.

Таку перевірку Порошенко запустив після того, як було встановлено, що у дружини і дочки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочко є російське громадянство.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Президент України Петро Порошенко провів підсумкову прес-конференцію. Подія відбулася в Мистецькому арсеналі в Києві. Президент відповів на запитання журналістів про воєнний стан, Путіна та майбутні президентські вибори.

Нагадаємо, що в штабі кандидата на вибори президента України, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка натякнули, що їм не вистачає підтримки з боку авторитетних українських діячів, думку якого поважає багато українців, як наприклад Святослава Вакарчука.

Раніше "Знай.uа" писав про те, що президент Петро Порошенко розповів, яке покарання чекає на Росію за порушення міжнародного законодавства та викрадення українських моряків і морських суден.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Порошенко пояснив свої слова стосовно Путіна і війни.