Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". У ньому, зокрема, йдеться про надання статусу ветеранів воїнам Української Повстанської Армії.

Про це повідомили на сайті Верховної Ради України.

За станом на 23 травня 2018 року, згідно з проектом закону, в Україні близько 1200 осіб, які були у складі ОУН і УПА. Після того, як закон набере чинності, всі вони будуть мати однакові державні соціальні гарантії, як і інші учасники бойових дій.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

На сайті парламенту зазначається, що "закон було повернуто з підписом від Президента 22 грудня".

Раніше повідомлялося, що у вівторок, 18 грудня, народні депутати прийняли постанову про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв в 2019 році. Згідно рішення ВР, в Україні з'явиться ще одне свято.

Відповідне рішення підтримали парламентрії 232 голосами. Законопроект опублікували на офіційному сайті українського парламенту.

В документі йдеться про те, що в 2019 році в Україні офіційно відзначатимуть 140 знаменних дат, серед яких — 110-річчя з Дня народження Степана Бандери.
"1 січня — 110 років від Дня народження Степана Бандери (1909-1959), провідного діяча і теоретика українського національно-визвольного руху, голови Проводу Організації українських націоналістів, політичного діяча".

Варто відзначити, що на державному рівні мають намір відсвяткувати дні народження Михайла Косача, Олени Пчілки, Дмитра Вітовського, Петра Олійника (військового діяча, полковника УПА), Ольги Басараб, Костя Левицького і інших діячів.

Нагадаємо, новообраний глава української церкви Єпіфаній пояснив, чи готова Україна до перенесення дати святкування Різдва.

Як повідомляв раніше портал Знай.uа, українцям показали календар вихідних на 2018-2019 і коли ми повинні відпрацбвати додаткові вихідні.

Раніше портал Знай.uа писал, що фахівці підказали, як правильно споанувати відпустку на тривалих святкових вихідних, щоб відпочинок приніс користь і задоволення