Уряд РФ оприлюднив оновлений перелік українських компаній та осіб, які потрапили до розширеного списку санкцій.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що скандальний список поповнили сім українських компаній та понад 240 фізичних осіб. Відповідно до оновленого переліку до санкційного списку Росії було сукупно внесено близько 567 фізичних осіб та 75 юридичних осіб.

Варто відзначити, що у новий список потрапили начальник Головного управління розвідки Міноборони України Василь Бурба, голова Держприкордонслужби Петро Цигикал, а також перший заступник глави Нацполіціі Вадим Троян.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того російська влада ввела санкцій проти цілого ряду народних депутатів. Під російські санкції потрапили такі великі підприємства як "Центренерго", "Укроборонпром" і "Укрспецекспорт".

Разом з тим варто відзначити, що колишній співробітник Пентагону, керівник Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер зробив прогноз стосовно дій Путіна на міжнародній арені у 2019 році.

Карпентер вважає, що Путін зважиться на військове вторгнення до України, аби взяти під контроль Південнокримський канал, Азовське море та Керченську протоку.

"Найімовірніше, ціллю стане канал із Дніпра до Криму. Без цієї води страждає сільське господарство Криму", – написав він.

Крім того, есперт прогнозує, європейські санкції проти Росії почнуть поступово розпадатись, після того, як один із членів ЄС порушить консенсус в обмін на непублічну угоду з Росією у сфері енергетики.

"Найімовірніші кандидати: Угорщина, Італія, Австрія", – наголосив Карпентерн.

Також варто очікувати посилення тиску Росії на Президента Білорусі Олександра Лукашенка, аби домогтись дозволу на будівництво російської військової бази у цій країні. Якщо Мінськ опиратиметься, Кремль готуватиметься здійснити аншлюс Білорусі.

Серед інших прогнозів - військове загострення в Нагірному Карабаху, встановлення контролю за сходом Сирії спільно із Іраном після виведення сил США, зростання російської військової присутності у Лівії, сприяння приходу до влади в Афганістані ісламістського руху "Талібан", спроби спровокувати черговий етнічний конфлікт на Балканах та посилення зв’язків із Саудівською Аравією.

Експерт також прогнозує, що Путін активно працюватиме над тим, аби оформити під себе розстановку сил у США перед президентською кампанією 2020 року.

Нагадаємо, путінський товариш Дмитро Кисельов з пропагандистами пробили дно у прямому ефірі.

Як повідомляв "Знай.ua", Волкер попередив, чого добивається Путін.

Також "Знай.ua" писав, що "рупор Кремля" знову зазвучав в Україні: тепер мінус один інтернет-провайдер.

Британський парламент запропонував ввести нові санкції проти російських військових