На засіданні генеральної асамблеї Організації Об'єднаних націй 22 грудня прийняли резолюцію, в якій засуджуються порушення прав людини в окупованому Криму.

"За" резолюцію проголосували 65 членів, "проти" – 27, утрималися – 70 делегатів. Підтримали важливу резолюцію країни Євросоюзу, США, Туреччина і Японія. Серед тих, хто проти, були Росія, Білорусь, Китай, Індія, Сербія, ПАР, Нікарагуа і Венесуела.

"Генасамблея закликає всі міжнародні організації та спеціалізовані агентства Організації Об'єднаних Націй користуватися формулюванням "Автономна Республіка Крим та місто Севастополь, Україна, тимчасово окуповані Російською Федерацією" коли мова йде про Крим в їх офіційних документах, комунікаціях і публікаціях, включаючи ті, в яких йдеться про статистичні дані РФ", - сказано в резолюції.

Крім того, на засіданні згадали про українських політв'язнів Олега Сенцова та Володимирі Балуха.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Глибоке занепокоєння викликає те, що з 2014-го року влада Росії використовують тортури для отримання підроблених свідоцтв у політично вмотивованих переслідуваннях, включно зі справою українського режисера Олега Сенцова, висловлюючи глибоке занепокоєння наступними затриманнями і арештами Росією українських громадян, включно з Володимиром Балухом і Еміром-Усеином Куку", - зазначено в документі.

Нагадаємо, Генасамблея ООН прийняла доленосне рішення щодо агресії Путіна в Азовському морі. "За" проголосували 66 країн-членів ООН.

Як повідомляв Знай. ua, експерт пояснив, чому ООН не зможе покарати Росію за агресію на Азові. Без нових санкцій Заходу проти Росії прийнята резолюція ООН не матиме ефекту.

Знай. ua писав, що Путін вперше на весь світ визнав анексію Криму. Вперше з 2014 року російський президент Володимир Путін відкрито назвав окупацію українського Криму "анексією".