Дії США щодо забезпечення свободи морської навігації в водах поблизу Арктики можуть призвести до плачевних наслідків, схожих з тим випадком, що раніше відбувся у Керченській протоці, в якому російські військові взяли в полон ні в чому не винних українських моряків. Це обумовлено тим, що на ці води претендує і Російська федерація, для якої, як відомо, закон не писаний. Про це повідомляє Telepolis.

Стало відомо, що Росія посилює контроль над водами, які знаходяться поблизу Арктики, що викликано економічними і військовими причинами. За останні п'ять років у Арктиці з'явилося кілька російських авіаційних і морських баз. Крім того, присутність в регіоні нарощується шляхом побудови нових криголамів і підводних човнів.

Інцидент, який не так давно мав місце в Керченській протоці в Чорному морі наочно продемонстрував, що Росії плювати на санкції і вона готова до будь-яких, найагресивніших дій для того, щоб відстояти свої інтереси. Тому існує ймовірність того, що поблизу Арктики можуть повторитися схожі події.

У свою чергу, міністр оборони України Степан Полторак віддав доручення про підготовку документації для подальшого зведення військової бази поблизу Азовського моря. Як він заявив, це необхідно для того, щоб посилити свою присутність і мати можливість реагувати на загрози.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Для припинення нахабної і зухвалої поведінки Росії в акваторії Чорного моря сенат США закликав Трампа організувати багатонаціональну операцію, але відповідна резолюція була підтримана лише 41 сенатором з 100. Документ передбачає надання Україні військової допомоги, а також збільшення кількості кораблів НАТО.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у соціальних мережах повідомляється, що терористи на окупованій території України гинуть навіть без бойових дій.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в метро Санкт-Петербурга невідомі розклеїли листівки з зображенням Дмитра Медведєва, який жестами показує росіянам, куди їм слід йти.

ТакожЗнай.uа" писав, що на щорічній прес-конференції підрахували кількість разів, коли Володимир Путін говорив відверту брехню.