У четвер, 3 січня стало відомо про те, що головний північнокорейський дипломат в Італії попросив притулку в одній з країн Заходу.

Кім чен Ин
Кім чен Ин

Про це пише AFP.

У повідомленні йдеться, що Джо Сон Гіл, діючий посол Північної Кореї в Римі та його родина звернулися з проханням про надання притулку в невідомій західній країні.

"Він попросив притулку на початку минулого місяця", - каже джерело.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

Італійська влада міркує над подальшими діями і наразі захищають посла та його родину "у безпечному місці".

Журналісти нагадують, що 48-річний Джо виконував обов'язки посла в Римі з жовтня 2017 року, після того, як Італія вислала тодішнього посла Мун Чон Нама в знак протесту проти ядерного випробування, проведеного в КНДР та порушення резолюцій ООН.

Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

"Відомо, що він є сином або зятем одного з високопоставлених чиновників північного режиму", - кажуть джерела.

Більшість північнокорейських дипломатів, які працюють за кордоном, як правило, змушені залишати в Пхеньяні кількох членів сім'ї - зазвичай дітей - для запобігання їх дезертирства під час роботи за кордоном.

Однак Джо приїхав до Риму в травні 2015 року зі своєю дружиною і дітьми, що може означати, що він з привілейованої родини.

Останнім високопоставленим північнокорейським дипломатом, який втік з КНДР, був Те Ен Хо, який займав пост заступника посла в Лондоні в 2016 році. Він пояснив свій вчинок бажанням дати своїм трьом дітям краще майбутнє.

Нагадаємо, суд США озвучив вердикт на адресу Північної Кореї через незаконного засудженого та ув'язненого у КНДР американського студента Отто Вормбіра.

Як повідомляв раніше Знай.ua, з'явилася інформація про можливу зустріч лідера Північної Кореї Кім Чен Ина та президента США Дональда Трампа.

Також Знай.ua писав про те, що у Південній Кореї повідомили, що КНДР ліквідувала десять охоронних пунктів на кордоні в демілітаризованій зоні в рамках міжкорейської угоди з врегулювання ситуації в регіоні.