Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про обов'язкове припинення залізничного сполучення України з Російською Федерацією.

Про це міністр сказав в ефірі телеканалу ZIK.

За словами Омеляна, число поїздок громадян України на залізничному транспорті в РФ "невблаганно скорочується". "Тому воно (залізничне сполучення - ред.) буде припинено так чи інакше - або рішенням уряду, чи за фактом ніхто не буде їздити", - каже міністр.

Міністр зазначив, що питання припинення сполучення України з РФ поки не финализоване на рівні Кабміну.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

"У 2018 році ми вперше отримали набагато більший потік пасажирів в західному напрямку, ніж у східному", - зазначив міністр.

У минулому році Міністерство інфраструктури України підготувало пропозиції щодо протидії Росії. Мова йшла і про припинення пасажирського залізничного сполучення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Мінінфраструктури Володимир Омелян постійно бреше, тому українців цим вже не здивувати. Про це в новому випуску передачі "Не добрий вечір" розповів її ведучий Ігор Лесев. Все що він озвучує – не завжди відповідає дійсності. Він також зазначив, що глава Мінінфраструктури ніколи не виконує того, що обіцяв, і порівняв його з Гаррі Поттером.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з нового 2019 року в Україні набув чинності податок на додану вартість на ввезення товарів у міжнародних поштових відправленнях на суму понад 100 євро для одного одержувача-фізособи. Для застосування зазначеної норми пропонується встановити перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, протягом якого, у першому півріччі податком на додану вартість будуть обкладатися товари, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 150 євро.
"Знай.uа" писав, що швидкісний потяг зійшов з рейок в Південній Кореї. У результаті страшної аварії постраждали 14 чоловік. Відомо, що потяг їхав з Каннына у Сеул, в ньому знаходилися 198 пасажирів. Згідно з інформацією видання, всі 10 вагонів експреса зійшли з рейок на швидкості 103 км/год 7:35 за місцевим часом (00:35 за Києвом), через п'ять хвилин після відправлення.