Президент України Петро Порошенко візьме участь у святковій літургії на Різдво, яка відбудеться у храмі Софії Київській.

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

"У понеділок, 7 січня о 10:00 президент України Петро Порошенко візьме участь у Різдвяній літургії у Софії Київській", - йдеться у повідомленні.

Представник Вселенського Патріархату проведе святкове богослужіння. Воно відбудеться у понеділок, 7 січня, на Різдво Христового. Тоді ж продемонструють Томос про автокефалію.

Окрім президента України, запланована також участь голови Верховної Ради Андрія Парубія та інших депутатів, капеланів і волонтерів.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Вхід на територію храму під час богослужіння буде обмежений. Це зроблено з метою безпеки. У той же час всі віруючі зможуть взяти участь в молитві і спостерігати за богослужінням з великого екрану на Софійській площі.

"Після літургії томос буде перенесений для загального огляду в трапезний храм Софії Київської (Мала Софія), де кожен бажаючий зможе його побачити в будь-який день з 8 ранку до 18 години вечора", - відзначають в ПЦУ.

У суботу, 5 січня, президент Петро Порошенко зустрівся з турецьким лідером Реджепом Ердоганом. Порошенко відзначив, що у ході розмови президенти обговорили доволі велике коло надважливих питань. Зокрема і укладення двосторонньої торгової угоди між країнами.

Нагадаємо, що в українських храмах почалися масові обшуки, працюють тисячі копів: готуються до Різдва. Напередодні свята рятувальники разом із поліцейськими обстежили понад 8 тисяч храмів на наявність вибухонебезпечних предметів. Вони також перевірили їх рівень дотримання пожежної безпеки.

Як повідомляв "Знай.ua", дієтолог пояснила, кому протипоказано головна різдвяна страва і як правильно її приготувати.

Також "Знай.ua" писав, що релігієзнавець пояснив, чому український Томос - це перемога і для Константинополя.