Американський президент Дональд Трамп запропонував дві кандидатури на посаду очільника Пентагону після заяви Джеймса Меттіса про відставку, втім обидва відмовилися. Припускають, що мова йде про сенатора-республіканця Джона Кілі і генерала Джека Кіна.

Дональд Трамп, президент США
Дональд Трамп, президент США

Джон Кіл, відставний сенатор-республіканець від Арізони, став другою людиною, який відмахнувся від слів Трампа минулого тижня, заявивши Білому дому, що він "не зацікавлений в цій роботі".

Дональд Трамп, президент США
Дональд Трамп, президент США

Генерал Джек Кін також відмовився від роботи незабаром після відставки Меттіса (часто консультує Трампа, одного разу відмовився від цієї посади під час президентського переходу два роки тому).

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Дональд Трамп, президент США
Дональд Трамп, президент США

Відмови особливо вражають, враховуючи, що вища посада в Пентагоні історично є однією з найпрестижніших і впливових в Кабінеті міністрів і затребувана ветеранами національної безпеки.

Пентагон
Пентагон

Як відомо, нещодавно керівник апарату Міністерства оборони Кевін Суіні подав у відставку, через місяць після того, як міністр оборони Джеймс Меттіс оголосив, що йде з посади.

Кевін Суіні
Кевін Суіні

Пан Суіні оголосив про відставку через кілька днів після того, як генерал Меттіс вирішив залишити свою посаду раніше запланованого терміну. Спочатку планувалося, що він пропрацює до лютого.

Дональд Трамп, президент США
Дональд Трамп, президент США

Його відставка лише посилює відчуття невизначеності навколо оборонної та зовнішньої політики адміністрації Трампа після несподіваного рішення про вивід військ із Сирії, вважають аналітики.

Дивіться: Дональд Трамп дозволив Пентагону надавати зброю сирійським курдам

Нагадаємо, у США зупинили підвищення зарплат.Як повідомляв "Знай.ua", Трамп відправиться на південний кордон країни, щоб зустрітися з тими, хто перебуває на передньому краї національної безпеки і гуманітарної кризи". Також "Знай.ua" писав, США завершать виведення військ з Сирії після того, як отримають від Туреччини гарантії недоторканності курдів - американських союзників в регіоні.