США завершать виведення військ з Сирії після того, як отримають від Туреччини гарантії недоторканності курдів - американських союзників в регіоні.

Про це заявив радник з національної безпеки США Джон Болтон для місцевих ЗМІ.

Болтон підкреслив, що будь-яка військова операція Туреччини на території Сирії повинна бути узгоджена з Вашингтоном. Він також зазначив, що президент США Дональд Трамп прихильний ідеї повного знищення терористичного угрупування "Ісламська держава", для боротьби з якою американські військові кілька років тому разом з союзниками почали операцію в Сирії.

Джон Болтон

Болтон сказав, що в ході візиту на Близький Схід має намір обговорити проблематику виведення військ США з Сирії з керівництвом Ізраїлю і Туреччини.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Ми будемо обговорювати нашу подальшу роботу, що стосується проблеми безпеки наших союзників та партнерів в регіоні, включаючи наступний етап боротьби, коли США починають виводити війська з Сирії", - повідомив Болтон на своїй сторінці у Twitter.

За словами Болтона, президент США вимагає від президента Туреччини Ердогана захистити курдів після того, як американські війська покинуть країну. Крім того, він підкреслив, що це тільки одне з декількох умов, які повинні бути виконані, перш ніж американські військові підуть.

"Є цілі, які ми хочемо виконати за умови виведення", - зазначив радник з безпеки.

Нещодавно президент Дональд Трамп віддав наказ про виведення військ США з Сирії. Варто додати, що 19 грудня президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати перемогли екстремістське угрупування "Ісламська держава" в Сирії.

Нагадаємо, що Меркель жорстко присадила занадто активного Ердогана: це не твоя країна, не тобі вирішувати.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що Пентагон показав дорожню карту щодо виведення військ з Сирії: Трамп вирішив закосити під Кеннеді.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що у вівторок увечері, 25 грудня, стало відомо про загострення ситуації у Ізраїлі. У повідомленні йдеться, що системи протиповітряної оборони (ППО) Ізраїлю були активовані увечері 25 грудня у зв'язку із запущеною з території Сирії ракетою.