Президент США Дональд Трамп не віддавав офіційного розпорядження чи наказу на виведення американських військ з Афганістану.

Про це заявив у п'ятницю спікер Ради нацбезпеки США Гарет Маркіс, передає Bloomberg.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

"Президент Трамп не прийняв рішення про припинення військової присутності США в Афганістані і не віддавав наказів Міністерства оборони розпочати процес виведення американських військових з Афганістану", - підкреслив спікер.

"Офіційну заяву Білого дому щодо Афганістану була офіційно оприлюднена більш ніж через тиждень після того, як в ЗМІ з'явилася інформація, що в Пентагоні ведуться обговорення про виведення приблизно половини військ з Афганістану", - зазначає видання.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, Трамп загрожує трьом країнам: наслідки можуть виявитися фатальними

Американський президент Дональд Трамп загрожує Гондурасу, Гватемали і Сальвадору припинити фінансову допомогу. Також глава Білого дому має намір повністю закрити кордон США з Мексикою.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Військовий літак Трампа вдерся в Крим: окупанти в паніці

Путінські пілоти, які літають над Крымом на радянському непотребі, згадали, що у них є робота крім так званої охорони Керченської протоки. Так, біля берегів Криму російські винищувачі летіли поруч з американським літаком-розвідником RC-135V/W Rivet Joint.

Про це стало відомо завдяки повідомленням офіційного представника командування ВПС США в Європі та Африці, капітана Крістофера Бойєр-Мидера.

Також "Знай.ua" писав про те, що Пентагон показав дорожню карту щодо виведення військ з Сирії: Трамп вирішив закосити під Кеннеді

Після заяв Дональда Трампа про так званої перемоги у Сирії з'явилася ще одна новина. Так, виведення військ Сполучених Штатів Америки з місць дислокації на сирійській території буде тривати кілька місяців.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американського видання ABC News.

В даний момент в американському оборонному відомстві уточнюється конкретна дата повного виведення військ. У Пентагоні заявляють, що територію Сирії покинуть близько двох тисяч військових США.