У середу, 19 грудня, Президент Дональд Трамп віддав наказ про виведення військ США з Сирії.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це йдеться у офіційній заяві Білого дому, пишуть ЗМІ з посиланням на повідомлення прес-секретаря Сари Сандерс.

"Ми почали повертати війська Сполучених Штатів додому", - сказала Сандерс, назвавши цей крок "переходом на нову фазу кампанії" США в Сирії.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Водночас вона не уточнила, про яку саме частину військ йдеться.

Варто додати, що 19 грудня президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати перемогли екстремістське угрупування "Ісламська держава" в Сирії. ЗМІ повідомляли, що США готуються "повністю вивести" свої війська з Сирії.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Зараз в Сирії близько двох тисяч американських військових. Багато з них підтримують курдських і арабських повстанців, що протистоять угрупованню "ІД".

війна в Сирії
війна в Сирії

Більшість солдатів США знаходяться на північному сході Сирії, де вони допомагають звільнити території від бойовиків.

Нагадаємо, у середу, 19 грудня, стало відомо, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп віддав наказ про повне виведення військ США з Сирії. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на офіційне джерело.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Так, згідно інформації, американські військові вже приступили до виконання наказу лідера країни про виведення військ найближчим часом.

Раніше Знай.uа писав про те, що курди звільнили останнє сирійське місто, яке утримувала "Ісламська держава". Вирішальний бій відбувся 14 грудня.

Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Удар по Сирії
Удар по Сирії

Курдські бійці провели жорстокі боїв по захопленню останнього сирійського міста - Хаджина. Наступ підтримала авіація коаліції під проводом США. Однак терористи ще контролюють кілька навколишніх сіл поблизку іракського кордону на сході Сирії.

Також Знай.uа повідомляв, що Президент США Дональд Трамп на прес-конференції в рамках участі в саміті лідерів країн Великої сімки в регіоні Шарлевуа (Квебек), яка транслювалася на сайті Білого дому, заявив, що Барак Обама дозволив Росії приєднати Крим.