Стало відомо, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп 10 січня відправиться на південний кордон країни, щоб зустрітися з тими, хто перебуває на передньому краї національної безпеки і гуманітарної кризи".

Про це у понеділок, 7 січня, написала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Президент відправиться на південний кордон (США) в четвер, щоб зустрітися з тими, хто перебуває на передньому краї національної безпеки і гуманітарної кризи", – повідомила Сандерс.

При цьому прес-секретар Білого дому додала, що вона оприлюднить докладнішу інформацію незабаром.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп може ввести режим надзвичайного стану задля отримання грошей на стіну на кордоні з Мексикою.

Відповідаючи на питання, чи розглядає він можливість введення в країні надзвичайного стану для виділення грошей на будівництво стіни без схвалення законодавців, Трамп заявив: "Я можу зробити це, якщо захочу. Я цього не зробив".

"Ми можемо ввести надзвичайний стан у країні і побудувати її (стіну) дуже швидко", - додав президент США.

Нагадаємо, Дональд Трамп попередив, що може тримати закритими частину федеральних структур протягом декількох років, якщо не отримає від Конгресу гроші на будівництво стіни. Він висловив надію на вирішення бюджетної кризи в найближчі дні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дональд Трамп вступив у словесну перепалку з однією з журналісток під час прес-конференції. Президента вивело з себе питання про будівництво стіни на кордоні США і Мексики. Дівчина запитала Трампа про матеріали, з яких буде зводитися стіна.

Також портал Знай.uа писав, що переговори адміністрації Білого дому і Демократичної партії по завершенню припинення роботи американського уряду ("шатдаун") пройшли невдало. Переговори з представниками протилежної партії вів віце-президент США Майк Пенс.