Туреччина буде продовжувати дії, спрямовані на гарантування безпеки сирійцям. Це означає, що країна відмовляється виконувати вимогу США щодо припинення наступу на півночі Сирії.

Про це повідомив Anadolu.

"Це неповага до наших братів-курдів – казати, що їх представляє терористична група. Туреччина має намір рішуче продовжувати зусилля, спрямовані на припинення війни, гарантування безпеки сирійців незалежно від їхньої релігії та етнічної приналежності", – каже помічник турецького президента.

Раніше радник Білого дому з національної безпеки Джон Болтон заявив, що сили США не будуть покидати північ Сирії. Водночас Америка вимагає від Туреччини гарантій ненападу на курдів в регіоні.

президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Натомість представник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана наголосив, що твердження про те, що Туреччина має на меті атакувати курдів несправедливі. За його словами, країна веде активну боротьбу з терористами.

Туреччина розгнівана підтримкою сирійських курдів з боку США. Анкара розглядає курдів як частину Робочої партії Курдистану, яка десятиліттями влаштовує заколоти на турецькій землі.

США у свою чергу заявили, що завершать виведення військ з Сирії після того, як отримають від Туреччини гарантії недоторканності курдів - американських союзників в регіоні.

Нещодавно президент Дональд Трамп віддав наказ про виведення військ США з Сирії. Варто додати, що 19 грудня президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати перемогли екстремістське угрупування "Ісламська держава" в Сирії.

Нагадаємо, що Меркель жорстко присадила занадто активного Ердогана: це не твоя країна, не тобі вирішувати.

Також портал "Знай.ua" писав про те, що Пентагон показав дорожню карту щодо виведення військ з Сирії: Трамп вирішив закосити під Кеннеді.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що у вівторок увечері, 25 грудня, стало відомо про загострення ситуації у Ізраїлі. У повідомленні йдеться, що системи протиповітряної оборони (ППО) Ізраїлю були активовані увечері 25 грудня у зв'язку із запущеною з території Сирії ракетою.