Міністр фінансів США Стівен Мнучін опинився у вельми незручній ситуації. Так, представники Демократичної партії Сполучених Штатів Америки, які очолили комітети Конгресу після нещодавньої перемоги на виборах, вимагають від Мнучіна відкласти в довгий ящик справу про зняття санкцій з бізнесу скандального російського олігарха Олега Дерипаски.

Конгрес США
Конгрес США

Відомо, що текст листа, з яким законодавці звернулися до міністра фінансів США, опубліковано на офіційному сайті комітету з закордонних справ.

Олег Дерипаска
Олег Дерипаска

"Ми вимагаємо, щоб ви були доступні для зустрічі з зацікавленими членами (Палати представників – ред.) в умовах, які дозволять в повному обсязі обговорити всі аспекти угоди про скасування санкцій і вплив, який це рішення вплине на зусилля США по зменшенню шкідливої активності Росії, спрямованої проти нашої країни", — йдеться в листі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У листі також зазначається, що умови зняття санкцій зосереджено на зміні стосунуів Дерипаски з компаніями Rusal, EN+ "Євросибенерго", зміні структури управління EN + і Rusal, а також підвищення вимог до звітності.

Варто нагадати, що стало відомо, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп 10 січня відправиться на південний кордон країни, щоб зустрітися з тими, хто перебуває на передньому краї національної безпеки і гуманітарної кризи".

Про це у понеділок, 7 січня, написала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадянин США Пол Уїлан, якого в Росії затримали шпигуна, у себе на батьківщині було засудженр за спробу крадіжки. Американський "шпигун" Пол Уїлан, звинувачений Росією в шпигунстві, раніше в США був засуджений військовим судом США за спробу крадіжки 10 тисяч доларів. Зазначається, що звинувачення, висунуті проти Уілана в спеціальному військовому суді два роки, призвели до звільнення зі збройних сил.

Нагадаємо, журналістка майстерно втерла ніс Трампу: зараз наш уряд не працює.

Як повідомляв Знай.uа Трамп розкрив результати переговорів щодо шатдаун: все залишиться, як завжди.

Знай.uа писав, Росія і Японія пішли на мирову, у Путіна стиснулися Курили: вирішальний момент.