Посли кількох країн-членів ЄС в США звернулися до Конгресу Сполучених Штатів до демократів із закликом скасувати санкції проти російського виробника алюмінію "РусАла", а також його материнської компанії En+.

Про це повідомляє DW.

Відкритий лист датований 4 січня і адресується голові комітету Конгресу США із зовнішньої політики демократу Элиоту Энгелю, а також лідера демократичної меншості в Сенаті Чаку Шумеру. Лист оприлюднено 11 січня на сайті зовнішньополітичної служби ЄС.

Звернення до конгресменів-демократів підписано послами Австрії, Німеччини, Франції, Ірландії, Італії, Великобританії, Швеції, а також послом Євросоюзу в США.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На думку авторів звернення, скасування обмежувальних заходів компаніям En+ і "РусАл" "забезпечить збереження" алюмінієвих комбінатів в Європейському союзі, а також робочі місця для 75 тисяч співробітників. Раніше обидві компанії були підконтрольні російському бізнесменові Олегу Дерипасці, який потрапив під санкції США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники Демократичної партії Сполучених Штатів Америки, які очолили комітети Конгресу після нещодавньої перемоги на виборах, вимагають від Мнучина відкласти в довгий ящик справу про зняття санкцій з бізнесу скандального російського олігарха Олега Дерипаски.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп 10 січня відправиться на південний кордон країни, щоб зустрітися з тими, хто перебуває на передньому краї національної безпеки і гуманітарної кризи".

Про це у понеділок, 7 січня, написала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter.

"Знай.uа" писав, що громадянин США Пол Уїлан, якого в Росії затримали шпигуна, у себе на батьківщині був засуджений за спробу крадіжки. Американський "шпигун" Пол Уїлан, звинувачений Росією в шпигунстві, раніше в США був засуджений військовим судом США за спробу крадіжки 10 тисяч доларів. Зазначається, що звинувачення, висунуті проти ділеп, уїла в спеціальному військовому суді два роки, призвели до звільнення зі збройних сил.