На з'їзді баварської консервативної партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) обрали свого нового главу прем'єр-міністра Баварії 51-річного Маркуса Зедера (Markus Söder).

Німеччина порушила безпеку України, - посол США

Донині баварських партнерів Християнсько-демократичного союзу (ХДС) канцлера Ангели Меркель очолював Горст Зеегофер, теперішній міністр внутрішніх справ ФРН. 69-річний Зеегофер керував баварської партією з жовтня 2008 року. У той час, за нього віддали голоси понад 90% делегатів з'їзду консервативної політсили.

є

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Меркель попросила вибачення за злочини нацистів: Німеччина виплатить компенсацію

В цей раз Зеегофер особисто запропонував кандидатуру Зедера, який на прояжении довгого часу вважався його головним конкурентом. Зедер був єдиним кандидатом на пост голови ХСС.

Сам же новообраний глава баварських консерваторів зробив заяву, що шукає підтримки серед німецьких громадян з міграційним походженням. Про це Зедер оголосив відразу після свого обрання.

"Баварцем стаєш не з народження, а завдяки позиції і переконання", - сказав політик. Він, у свою чергу, наполіг на необхідності "відкрити нову сторінку у відносинах між ХСС і ХДС, які нещодавно виділилися серйозними розбіжностями в питанні вирішення кризи біженців.

Нагадаємо, Меркель попрощалася з політикою: це була честь для мене.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель 7 грудня покинула пост лідера партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), який вона займала 18 років. На з'їзді ХДС Меркель подякувала однопартійцям за роботу і проголосив прощальну промову.

Як повідомляв "Знай.uа", "Друзі Путіна" увірвалися в Бундестаг.

У Німеччині оприлюднили попередні результати голосування за кандидатів у Бундестаг.

Згідно з офіційними даними, з показниками у 33% вибивається в лідери Союз ХДС/ХСС, утримують другу позицію соціал-демократи, а на третьому місці опинилася право-популістська партія "Альтернатива для Німеччини".

Також" Знай.uа" писав, що біженці можуть поставити хрест на кар'єрі Меркель.