У Єрусалимі Україна та Ізраїль підписали Угоду про зону вільної торгівлі.

Цю інформацію повідомляє УНН.

З української сторони угоду підписував перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, з ізраїльської сторони - міністр економіки Елі Коен.

Степан Кубів

Відомо, що на церемонії підписання документа були присутні Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Петро Порошенко

Після підписання угоди про ЗВТ Кубів ще раз роз'яснив, що це дасть українським експортерам:

  • будуть скасовані ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів з моменту вступу угоди в силу;
  • нові можливості для модернізації промислового виробництва в Україні, адже скасування близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію буде сприяти високотехнологічному інвестиційному імпорту;
  • збільшення ізраїльських інвестицій в промисловість, АПК, високотехнологічні сектори, ІТ, інновації;
  • новий трикутник вільної торгівлі Україна-ЄС-Ізраїль, а українські виробники приєднаються до формування глобальних ланцюжків доданої вартості.

"Також очікуємо розширення українсько-ізраїльського співробітництва в галузі транспортного машинобудування, авіаційної сфери і автомобілебудування". Степан Кубів

Степан Кубів

Нагадаємо, в субботу, 5 січня, президент Петро Порошенко зустрівся з турецьким лідером Реджепом Ердоганом. Про це в Facebook повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко зазначив, що в ході розмови президенти обговорили досить велике коло найважливіших питань. В тому числі і укладення двосторонньої торговельної угоди між країнами.

Раніше портал писав, у мережі з'явилися перші кадри залу церемоній, де відбудеться отримання Томосу.

Як повідомляв "Знай.uа", Варфоломій поставив на місце супротивників Томосу.

Також "Знай.uа" писав, що українцям покажуть довгоочікуваний Томос під час святкової служби в Софії.