Європа кинула Україну Кремлю на розтерзання, дозволивши будівництво газогону "Північний потік-2".

А теперішня позиція глави Кремля Володимира Путіна по відношенню до Європи - деструктивна і небезпечна. Таку думку висловив глава Сейму Республіки Польща Марек Кухцінскій, в ході XII Форуму "Європа-Україна", який проходив в Ряшеві. Про це інформує politeka.net.

Політик переконаний, що в разі запуску нового газопроводу поставки газу через Україну або скоротяться, або будуть обрізані.

"Подібні дії сильно вдарять по українській економіці, позбавивши її мільярдів доларів і зірвавши зростання ВВП на найближчі роки", - наголосив польський політик.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він також звинуватив Німеччину в недалекоглядності, заявивши, що спроба домовитися одночасно і про новий транзитному шляху і про збереження транзиту як мінімум нелогічна.

"Адже відомо, що будівництво газопроводу, а пізніше і ще одного, означає згоду на те, щоб Україна стала несамостійною, що її кинули на розтерзання", - заявив Марек Кухцінскій.

Глава Сейму Польщі відмітив "деструктивну і небезпечну" для Європи позицію Кремля щодо продовження транзиту через українську ГТС. Через те, що США намагаються перешкоджати будівництву нових шляхів передачі газу, непродовження договорів з Україною є передумовою до підриву енергобезпеки країн ЄС.

"Позиція Росії в цьому контексті є найбільшою небезпекою. Це удар проти Центральної Європи, а також - балканських країн", - додав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що не вважає політичним проектом "Північний потік-2". Про це він розповів під час спільної прес-конференції з Павлом Клімкіним.

Зокрема, міністр зазначив, що в Німеччині розглядають Північний потік-2 виключно як бізнес-проект, адже в його будівництві беруть участь дуже багато компаній.

Як повідомляв "Знай.uа", чому Великобританія провалила Brexit і що буде далі.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленский Тимошенко і Ляшко розповіли, як після виборів повернуть Донбас.