Озвучений у світових медіа варіант "Курили в обмін на Крим" не має реальних шансів на втілення.

Про це заявив російський політичний оглядач Дмитро Галкін, передають ЗМІ.

За словами політолога, Японія не зможе умовити міжнародне співтовариство визнати анексію Криму, оскільки у світі на це не підуть на жодних умовах.

"Японію не підтримають, якщо вона звернеться до інших країн з подібною пропозицією. Японія буде просто "засунута" без жодних обговорень", - вважає Галкін.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Експерт підкреслює, що Росія допустила стратегічний прорахунок, коли сподівалася на легалізацію анексії з часом:

"Ніхто анексію Криму в Європі ніколи не визнає. Адже це ставить під загрозу безпеку всієї Європи, оскільки там практично у всіх країн є старі територіальні претензії один до одного", - вважає Галкін.

А ось варіант, що Росія отримає гроші від Японії і таким чином зможе компенсувати збитки від західних санкцій, Галкін вважає цілком реальним.

Володимир Путін
Володимир Путін

"Переговори про повернення Курил впираються в гроші і в технології. Якщо Росія їх отримає, тоді, звичайно, це дасть їй можливість пережити західні санкції без особливого збитку і гострота кримської проблеми зніметься", - резюмував політолог.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Москва буде дотримуватися договору 1956 року.

путін
путін

Він також підкреслив, що Росія і Японія продовжать переговори про підписання мирного договору. Про це на прес-конференції за підсумками двосторонньої зустрічі в Москві заявили президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, передає Радіо Свобода.

Як повідомляв раніше Знай.ua, для того, щоб підписати мирний договір між Японією і Росією "дуже сильно заважає" факт підтримки японською владою режиму санкцій відносно Москви.

Також Знай.ua писав про те, що Володимир Путін хоче, щоб Японія допомогла йому послабити західні санкції.