Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Москва буде дотримуватися договору 1956 року.

Він також підкреслив, що Росія і Японія продовжать переговори про підписання мирного договору. Про це на прес-конференції за підсумками двосторонньої зустрічі в Москві заявили президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, передає Радіо Свобода.

"Обидві країни зацікавлені в підписанні документа. При цьому умови для мирного договору повинні бути прийнятні для обох країн і підтримані суспільством. Позиція Росії залишається незмінною. Президент Росії заявив, що Москва буде дотримуватися договору 1956 року", - цитують слова Путіна.

У свою чергу, представник Японії Абе заявив, що невирішеність за 70 років проблему "необхідно вирішувати, але зробити це непросто".

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Москва і Токіо домовилися організувати новий чартерний рейс для колишніх жителів південної частини Курильських островів, щоб ті змогли відвідати могили предків", - розповів японський прем'єр.

Крім того, японська сторона очікує нової зустрічі з російським лідером в червні 2019 року.

Зазначається, що Японія не визнає російську приналежність островів Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї. Вони відійшли до СРСР за підсумками Другої світової війни. Через суперечку про приналежність островів Росія і Японія досі не підписали мирний договір.

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін хоче, щоб Японія допомогла йому послабити західні санкції. Заради цього він готовий пожертвувати двома з чотирьох підконтрольних Росії Курильськими островами.

Як повідомляв "Знай.uа", Путін здурів остаточно і не довіряє нікому. У разі революції втече в Африку.

Також "Знай.uа" писав, що Путін обміняє Курили на Крим: японський уряд зробив свій вибір. Путін готує велику угоду.