США вирішили влаштувати "солодке життя" Венесуэле, ситуація з якою стає все більш напруженою. 28 січня Вашингтон зробив офіційну заяву, закликавши військових і сили безпеки Венесуели визнати зміна влади в країні. І також було озвучено, що у відношенні "режиму Мадуро" Америкою будуть вжиті додаткові санкції, пише видання 2000.ua.

У США заявили, що заблокують активи державної нафтогазової компанииPDVSA на сім мільярдів доларів.

Також будуть введені санкції відносно уряду країни, Центрального банку Венесуели і всіх державних інститутів і осіб, «діють в інтересах режиму Ніколаса Мадуро».

Глава Мінфіну США Стівен Мнучин також пригрозив заблокувати рахунки покупців венесуельської нафти.

Нагадаємо, у Венесуелі контрольована опозицією Національна асамблея 5 січня в першу сесію 2019 р. призначила новим головою 35-річного Хуана Гуаидо, оголосивши при цьому нелегітимним другий президентський термін Ніколаса Мадуро і, прикликавши військових підтримати їх зусилля по «відновлення демократії». Вашингтон офіційно визнав главу опозиційної Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуаидо тимчасово виконуючим обов'язки президента країни.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше загадковий літак вилетів з Росії до Венесуели: на борту ні душі.

Загадковий цивільний рейс Nordwind Airlines прямує з Москви до Каракас (Венесуела). Boeing-777 може доставити в Венесуели 500 пасажирів, а і вивезти з країни 500 чоловік.

Цю інформацію повідомляє Нова газета.

У виданні пишуть, що на борту вилетів з аеропорту "Внуково" літака зовсім не було пасажирів.

Журналісти переконані, що вилетів в Каракас борт тільки вранці повернувся з Таїланду і відправився в новий рейс, заправившись "під зав'язку" і взявши на борт два екіпажі.

До цього дня авіакомпанії Nordwind Airlines, що спеціалізується на чартерних туристичних маршрутах, ніколи не здійснювала польотів у Венесуели.

А тим часом в російському МЗС рекомендує туристам не їздити до Венесуели.

Також ми писали, що Венесуела передумала виганяти дипломатів США з країни: погарячкували.

Влада Венесуэлы вирішили дозволити американським дипломатам перебувати в країні. Раніше вони висували вимогу про те, щоб представники США виїхали з Венесуели.

Нагадаємо, що військовий аташе Венесуели у США Хосе Луїс Сільва заявив про те, що визнає Хуана Гуаідо президентом

Як повідомляв "Знай.uа", Мадуро спробував зробити Трампу дуже боляче.

Також "Знай.uа" писав, що парламент Венесуели визнав Мадуро узурпатором: заблокувати всі рахунки президента.