Усе найважливіше та найцікавіше, що публікувалося сьогодні, 31 січня.

Потужний землетрус пройшовся по Карпатах, сотні людей за крок від смерті

сніг у Карпатах
сніг у Карпатах

У Карпатах стався землетрус. Підземні поштовхи, силою в 3,8 бала за шкалою Ріхтера сколихнули регіон Трансільванії.

Землетрус стався у вівторок, 29 січня, в повіті Ковасна, що в Румунії, в гірській місцевості.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сейсмологи зафіксували поштовхи на глибині 170 км.

Ще один землетрус у Карпатах зафіксовали на території Польщі. Він також стався у вівторок з магнітудою 4,9 було. Про це повідомив Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр.

П'яний неадекват влаштував криваву різанину в кафе: не сподобалася компанія

поліція
поліція

У середу, 30 січня, у Харкові чоловік намагався вбити трьох відвідувачів кафе. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіціі в Харківській області.

За словами правоохоронців, інцидент стався в ніч на 30 січня в Московському районі під час нетверезого відпочинку компанії.

За даними поліції, у одного з відвідувачів кафе після вживання спиртних напоїв виник конфлікт з трьома громадянами. В результаті зловмисник кілька разів ударив ножем в грудну клітку 32 і 36-річних чоловіків і 30-річну жінку.

Тіньові схеми команди Кличка розкриті: крали навіть театри і поліклініки

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Згідно зі звітом, наданим директором Департаменту внутрішнього фінансового контролю і аудиту КМДА Оксаною Колтик, за результатами проведених аудитів у 2018 році, в бюджеті міста виявлено фінансових порушень на суму у понад 431 млн грн. Серед викритих порушників – більшість київських РДА та культурно-освітні установи.
Рекордсменом з фінансових порушень стала Голосіївська районна адміністрація із показником у понад 120 млн грн. Більшість суми – це завищення вартості активів на суму проведених капітальних ремонтів.

Патріарх Кирило зібрався в Україну: зустрінуся зі "своїм" народом

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Патріарх Російської православної церкви Кирило заявив про амбітний план ще "помолитися в Києво-Печерській лаврі".

Російський духовник сподівається, що майбутньому йому вдасться відвідати Україну.

Крім того Кирило переконаний, що політична ситуація в стосунках між Росією і Україною - це "скороминуще явище". Патріарх також закликав віруючих в Україні "не піддаватися спокусам", очевидно маючи на увазі перехід громад в автокефальну церкву.

Зеленський ризикує вилетіти із передвиборчих перегонів, екстрена заява ЦВК

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

У зв'язку з юридичною реєстрацією, Володимир Зеленський не проживає на території України протягом повних 10 років.

Про це повідомив член ЦВК Олег Діденко.

За його словами, під час розгляду заяви про висунення Зеленського кандидатом на посаду президента, у Центрвиборчкому виникли питання щодо законності реєстрації його кандидатом.