Українці пригадали чинному президенту та кандидату на другий строк Петру Порошенку голосні передвиборчі обіцянки, які він давав п'ять років тому.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Про це пишуть ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що Петро Порошенко став президентом майже п'ять років тому. Тоді він обіцяв нам 1 долар по 10 гривень, кінець війни за пару тижнів, свободу російської мови і багато іншого. Однак результат виявився зовсім іншим. Це мала частина передвиборних обіцянок чинного президента, даних в 2014 році, які так і залишилися обіцянками.

Арсеній Яценюк і Петро Порошенко
Арсеній Яценюк і Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Вже тоді в 2014 році більшість українців хотіли завершення військових дій. І чинного керівника країни тоді не поскупився на такі обіцянки, які не були виконані з тих чи інших обставин.

У 2014 році чинний лідер країни пообіцяв українцям, що АТО триватиме кілька днів або тижнів. В реальності АТО переросло в ООС в квітні 2018 року.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Другим і не менш важливим обіцянкою президента був продаж бізнесу. Президент через 1,5 місяці після початку його каденції заявив, що почав передпродажну підготовку Roshen. Також Порошенко заявляв, що змусити кожного члена своєї команди позбутися бізнесу. Замість продажу Roshen був переданий в сліпий траст будинку Ротшильдів.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Не менш цікавими є обіцянки не заводити кримінальні справи на журналістів. Порошенко заявляв про те, що журналістам буде дана особлива свобода, а й тут виявилася реальність жорстокої. Протягом майже 5 років президентства Порошенко були заведені справи не тільки на журналістів, а й на власників ЗМІ.

Також Петро Порошенко обіцяв зробити курс долара по 10 гривень. І це залишилося в мріях. Навесні 2014 року курс долара коливався в межах 13-14 гривень за 1 долар, а протягом 2014-2015 року він вже коштував 25 гривень.

Крім того, були й інші обіцянки, дані президентом Петром Порошенко - перекрити всі офшори, відкрити партійні списки, статус-кво для російської мови. Однак жодна з них так і не була виконана.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала кандидатами в президенти колишнього главу СБУ Ігоря Смешка, екс-депутата Інну Богословську і артиста Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Дане рішення було прийнято на засіданні ЦВК 30 січня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, колишній нардеп та кандидат у президенти України Інна Богословська внесла у ЦВК грошову заставу у розмірі 2,5 мільйони гривень, попри те, що її офіційні статки набагато скромніші.

Також Знай.ua писав про те, що нещодавно Володимир Зеленський, лідер політичного руху "Слугу народу" та кандидат у президенти створив нову антикорупційну програму.