По всій території Франції тривають акції протесту "жовтих жителів". Спочатку люди протестували проти збільшення цін на пальне, але зараз вимагають відставки президента. У свою чергу очільник країни Еммануель Макрон планує провести референдум через протести.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Макрон хоче провести референдум у Франції 26 травня 2019 року. Г лава держави думає про це, щоб вийти з кризи" жовтих жилетів". Переговори з друкарнями і постачальниками паперу для підготувки конвертів і бюлетенів для голосування вже почалися. Однак офіційно жодних оголошень про референдум ще не було.

Остаточне рішення щодо проведення всенародного опитування може бути ухвалене протягом тижня. Шанси на те, що референдум відбудеться відзначаються як "дуже високі". Водночас нині не відомо, які питання можуть бути висунуті на референдумі. У середині січня Еммануель Макрон розпочав національні дебати, метою яких була спроба відповісти на вимоги руху "жовтих жилетів". Референдум може стати логічним закриттям цих дебатів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Еммануель Макрон

Серед питань, сформульованих президентом для дебатів, були такі: Які податки потрібно знизити? На що держава повинна витрачати гроші в пріоритетному порядку? Чи не надто багато у Франції бюрократичних бар'єрів? Чи не слід частіше проводити референдуми і хто може їх ініціювати? Дебати триватимуть до 15 березня.

Нагадаємо, що "жовті жилети" знову виходять на вулиці Парижа: тиск на Макрона посилюється.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", у Франції поліція розігнала протестувальників за 15 хвилин: “жовта ніч” закінчилась так і не розпочавшись.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що президент Франції Еммануель Макрон закликав учасників руху "жовтих жилетів" до діалогу і засудив насильство під час протестів.