Французькі "жовті жилети" в суботу, 2 лютого, знову вийдуть на вулицю, щоб продовжити тиск на французький уряд і президента Еммануеля Макрона.

Передає AP.

Протести "жовтих жилетів" у Парижі
Протести "жовтих жилетів" у Парижі

В Парижі та інших містах плануються численні протести, мета яких – засудження економічної політики Макрона. Критики вважають, що вона вигідна для багатих.

На цьому тижні протестувальники в Парижі вшанують поранених "жовтих жилетів", які постраждали у сутичках.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В уряді кажуть, що приблизно 2000 чоловік були поранені під час протестів. Четверо отримали серйозні поранення очей. 10 осіб померли в наслідок дорожніх інцидентів, які спровокували "жовті жилети".

Нагадаємо, Протести “жовтих жилетів” прогриміли з потрійною силою: підпали, сльозогінний газ і масові затримання

У Франції тривають акції протесту "жовтих жилетів". Протестувальники в містечку Евре підпалили транспортні засоби біля місцевої мерії.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

" Евре ситуація стає напруженою. Транспортні засоби підпалені позаду мерії, спалахують сутички", - йдеться в повідомленні.

Підпал стався в суботу, 26 січня. Місто Евре знаходиться в 96 км на захід від Парижа.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У Франції поліція розігнала протестувальників за 15 хвилин: “жовта ніч” закінчилась так і не розпочавшись

В суботу, 26 січня, почалася одинадцята хвиля протестів "жовтих жилетів". Кілька сотень людей зібралися на площі Республіки. Поліція розігнала їх за допомогою сльозогінного газу і водометів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Також Знай.ua" писав про те, що Тисячі людей вимагають відставки президента, столицю накрила хвиля жорстких протестів

Сербську столицю накрила хвиля масових протестів. Так, кілька тисяч громадян вийшли на вулиці, для того щоб висловити невдоволення проти політики чинного президента. Протестувальники вимагали від глави держави Александара Вучича піти у відставку.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ