У Франції тривають акції протесту "жовтих жилетів". Протестувальники в містечку Евре підпалили транспортні засоби біля місцевої мерії.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"У Евре ситуація стає напруженою. Транспортні засоби підпалені позаду мерії, спалахують сутички", - йдеться в повідомленні.

Підпал стався у суботу, 26 січня. Місто Евре знаходиться за 96 км на захід від Парижа.

Цих вихідних триває одинадцята хвиля протестів "жовтих жилетів". Попередня акція пройшла у Франції 19 січня. Тоді в одному тільки Парижі кількість затриманих сягнула понад 40 людей. Всього в акціях протесту взяли участь 27 тис. осіб, з них 7 тис. у Парижі.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

У Парижі сотні демонстрантів "жовтих жилетів" опівдні за місцевим часом почали ходу від Єлисейських полів. Демонстранти дійшли до площі Бастилії близько 17:00 за місцевим часом. "Жовті жилети" скандують "Макрона у відставку" і співають "Марсельєзу".

У містечку Діжоні на вулиці вийшли близько 2500 "жовтих жилетів". Увечері там сталися сутички. Демонтранти кидали "феєрверки" у працівників поліції. Ті відповіли сльозоточим газом.

Нагадаємо, що всіх учасників несанкціонованих протестів у Франції будуть суворо карати. Це підтвердив особисто прем'єр-міністр країни Едуард Філіп.

Як повідомляв "Знай.uа" в п'ятницю 14 грудня, "жовті жилети" почали свій протест в Ізраїлі. Сотні небайдужих вийшли на вулиці таких міст, як Тель-Авів і Єрусалим, щоб висловити обурення підвищенням.

Раніше "Знай.uа" писав, що серед активістів (так званих "жовтих жилетів"), які протестують у Франції проти зростання цін на автомобільне пальне, виявився проросійський терорист з Донбасу.