Серед активістів (так званих "жовтих жилетів"), які протестують у Франції проти зростання цін на автомобільне пальне, виявився проросійський терорист з Донбасу - Мішель Такахаші.

Про це офіцер ЗСУ Анатолій "Штірліц" Штефан повідомляє у Facebook.

Він стверджує, що "воїн Л/ДНР" брав участь у бойових діях в Сирії.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Мішель "Самурай/Ронін" Такахаші шукає пригод на свою п'яту точку по всьому світу. З таким ентузіазмом його незабаром запросять до славної міжнародної "бригади-200" (знищені бойовики)", – пише "Штірліц".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції, під час дев'ятої акції протесту "жовтих жилетах", заарештували 240 осіб, у тому числі 156 в одному тільки Парижі. Двісті людей були поміщені під варту в поліції по всій країні.

Відомо, що у Страсбурзі для розгону демонстрації поліція використала сльозогінний газ. За даними правоохоронців, були поранені троє поліцейських і четверо протестувальників. Двадцять чоловік були арештовані за "насильство, використання зброї проти поліції, участь в незаконному збройному формуванні".
"Знай.uа" писав, що кількість протестувальників протягом дев'ятого тижня протесту зросла порівняно з попереднім тижнем. За даними Міністерства внутрішніх справ, у всій Франції було близько 32 тисяч демонстрантів, зокрема в Парижі - 8 тисяч. Минулого тижня у той же час було 26 тисяч по всій Франції і 2 тисячі в столиці.

Протестувальники захопили трамвай і кидали снаряди в поліцію, яка відповіла сльозогінним газом. У результаті зіткнення декілька “жовтих жилетах” були затримані.

Кілька сотень “жовтих жилетах” зібралися близько 13:30 за місцевим часом біля бульвару Маршалів в столиці Франції.

Як повідомляв "Знай.uа" в п'ятницю 14 грудня, "жовті жилети" почали свій протест в Ізраїлі. Сотні небайдужих вийшли на вулиці таких міст, як Тель-Авів і Єрусалим, щоб висловити обурення підвищенням.

Протестанти незадоволені запланованим зростанням тарифів на електроенергію, воду, а також цінами на продовольство.