Поліція Франції затримала 47 учасників акції протесту "жовтих жилетів".

Про це повідомляє телеканал BFM TV.

"30 осіб були заарештовані в столиці за перевезення забороненої зброї і участь в об'єднанні людей з метою вчинення насильства ... В Бурже поліція провела 17 затримань", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що у французькому місті Бурже на вулиці вийшли близько 1200 демонстрантів. До вечора їх кількість зросла до 4700 осіб. У суботу протести пройшли в цілому спокійно, як у Бурже, так і у Парижі. Правоохоронці працюють у звичному режимі.

"Скрізь у Франції Національна поліція знову працює та мобілізується для забезпечення громадського миру. Сенс нашої дії полягає в тому, щоб дозволити кожному вільно висловлюватися, забезпечуючи безпеку всіх", - повідомила прес-служба поліції Франції на сторінці в Twitter.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Кількість протестувальників протягом дев'ятого тижня протесту зросла порівняно з попереднім тижнем. За даними Міністерства внутрішніх справ, у всій Франції було близько 32 тисяч демонстрантів, зокрема в Парижі - 8 тисяч. Минулого тижня в той же час було 26 тисяч у всій Франції та 2 тисячі в столиці.

Протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада минулого року. На акції вийшли водії, які незгодні з підвищенням податку на пальне. Французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ. Однак протестувальники розширили коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

Нагадаємо, що "жовті жилети" вперше напали на уряд: поліція пустила в хід гранати і міномети.

Як повідомляв "Знай.uа", Макрон пішов на радикальні заходи через "жовті жилети": справедливість торжествує.

Раніше портал "Знай.uа" писав, що експерт назвав єдиний вихід з кризи у Франції, Макрону це не сподобається.