У Парижі правоохоронці застосували сльозогінний газ проти протестувальників, яких називають "жовтими жилетами".

Газ у французькій столиці застосували у суботу, 5 січня, повідомляє Le Figaro.

Під час мирної акції протесту "жовтих жилетів" виникла сутичка між мітингувальниками та працівниками поліції. Протестувальники почали кидати пляшки та каміння у правоохоронців, ті у відповідь використали сльозогінний газ.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Протестувальники заявили, що не збираються здаватися і йтимуть далі. У Франції "жовті жилети" офіційно запланували ще два мітинги. Наголошується, що, згідно з опитуванням, близько 54% французів підтримують протести. Також переважна більшість (понад 80%) незадоволено президентством Еммануеля Макрона.

Протести так званих жовтих жилетах, учасники яких спочатку виступали проти підвищення цін на бензин, почалися 17 листопада. Акції переросли в зіткнення з поліцією, погроми і підпали машин, магазинів, банків.

Станом на 10 грудня повідомлялося про понад 4 тис. затриманих правоохоронцями протестувальників. 15 грудня правоохоронці затримали ще близько 120 учасників акції протесту.

Нагадаємо, французьке ЗМІ розсипалося у вибаченнях перед "Гітлером" Макроном.

Французьке видання Le Monde, яке випускається в тому числі і у вигляді журналу, вибачилось за обкладинку одного з недавніх випусків. Там зобразили президента Франції Емманюеля Макрона в суперечливому вигляді. Деякі читачі побачили в ньому схожість з лідером фашистської Німеччини Адольфом Гітлером.

Як повідомляв "Знай.uа", в Парижі "жовті жилети" зчепилися з поліцією і влаштували справжнісіньке пекло. У місцевому виданні Сnews.fr повідомили, що зіткнення між демонстрантами і правоохоронцями спалахнули в 15-му окрузі Парижа.

Також "Знай.uа", писав, українського депутата жорстоко вбили на очах у рідних.