Начальник штабу Військово-морських сил США адмірал Джон Річардсон заявив про наміри завдати попереджуючий удар по Росії та Китаю.

Про це зазначають ЗМІ.

Зокрема, військовий додав, що США повинні першими завдати удар по Росії, якщо вона продовжить захоплювати ключові магістралі.

"Я вважаю, було б чудово, якби ми змогли змусити росіян, наших конкурентів, реагувати на наші перші кроки. Час від часу гра на білій стороні дошки є перевагою", – заявив Річардсон на Атлантичній раді.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Крім того адмірал зазначив, що США повинні думати не лише щоб відбиватись від ймовірної атаки Росії чи Китаю, а й про можливість спрацювати першими. Адже кремль значно наростив сили у Східному Середземномор'ї

Разом з тим варто відзначити, що Сполучені Штати Америки повною мірою дотримуються своїх зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

США відповіли на вимогу Російської Федерації знищити американські ракетні пускові установки Mk-41 і заявили, що вони цілком відповідають критеріям Договору про ліквідацію ракет.

В повідомленні американської сторони йдеться про те, що ці системи не обладнані наземними крилатими або балістичними ракетами.

Варто нагадати, що раніше російське оборонне відомство дало відповідь на ноту протесту Держдепартаменту США, в якому воно поставило до відома про припинення участі американської сторони в Договорі про ліквідацію їх ракет середньої меншої дальності. У Міноборони Російської Федерації зажадали, щоб США знищили розгорнуті на суші універсальні пускові установки Мк-41, які розроблені для проведення запуску крилатих ракет Tomahawk.

Як відомо, 1 лютого 2019 США оголосили про припинення участі в Договорі про ракети середньої і меншої дальності внаслідок російської крилатої ракети 9М729. Її запуск здійснюється за допомогою пускових установок "Іскандер-М". Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що нові ядерні боєголовки W76-2, які почали виробляти в США, підвищують ризик конфлікту.

Нагадаємо, Путін зняв з посад силових відомств купу генералів.

Як повідомляв "Знай.ua", у Німеччині запропонували план по відновленню ракетного договору між США та РФ.

Також "Знай.ua" писав, що Востріков в гостях у Трампа віщає Путіну про солодке життя.

Російські ракети порушують договір й загрожують Європі - заступниця держсекретаря США