Путін заявив про можливий танзит газу через Україну, чим немало здивував світову спільноту.

путін
путін

Як виявилося, Росія допускає продовження транспортування газу через Україну після 2019 року, якщо їй будуть запропоновані конкурентні умови.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак в кулуарах Російського інвестиційного форуму, передає ТАСС.

Північний потік-2
Північний потік-2

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому міністр підкреслив, що для цього потенційним партнерам потрібно врегулювати суперечки в судах.

"У цьому сенсі не додають оптимізму ті заяви, які ми чуємо від наших українських колег, що вони готові виставляти все нові і нові штрафи", - заявив міністр.

Нагадаємо, одіозний проект Путіна "Північний потік-2", на який Кремль покладав великі надії, дуже скоро потерпить нищівне фіаско.

Північний потік-2
Північний потік-2

Про це пише російський блогер Ель Мюрид в Facebook.

У повідомленні йдеться, що ЄС незабаром внесе поправки в свою Газову директиву, які перетворять "Північний потік - 2" на збитковий проект. Це найбільший геополітичний програш Москви, вважає блогер.

Путін
Путін

Стало відомо, що ЄС уже в найближчий час внесе правки в свою Газову директиву, і цим зобов'яже російський газопровід "Північний потік - 2" підкорятися жорстким правилам внутрішнього європейського ринку. Документ не зможе поставити хрест на проекті, проте позбавить Москву всіх існуючих наразі привілеїв і відчутно "пікрутить гайки" на газових трубах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Брюссель значно полегшив будівництво газопроводу Володимира Путіна "Північний потік-2".

Північний потік-2
Північний потік-2

Відповідне рішення було затверджено представниками урядів країн ЄС пізно ввечері у вівторок, 12 лютого.

Переговори, якими повинен бути задоволений президент Росії Володимир Путін, тривали майже 9 годин. Про це пише Рoliteka.

Також Знай.ua писав про те, що помічник президента РФ Владислав Сурков заявив, що в Росії формується "держава нового типу", так звана "держава Путіна".