Клаус Йоганніс - президент Румунії - виступив із заявою про те, що потрібно посилити присутність НАТО у Чорному морі. Це відбулося на Мюнхенській конференції з безпеки, яка проходить з 15 по 17 лютого.

Він заявив про те, що на правому флангу є проблеми і їх не можна ігнорувати. Також додав, що у регіоні ситуація нестабільна, і що НАТО разом із Євросоюзом продовжують реагувати на небезпеку з боку Росії.

Нещодавно флагман групи НАТО мав увійти у Чорне море, зараз він пришвартований у Стамбулі. У найближчий час мають пройти навчання.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Раніше ми писали, що Путін отримав останній шанс від НАТО: що буде з Договором про ракети. Росії, яка грубо порушила Договір про обмеження ракет малої і середньої дальності (ДРМСД), дали останній шанс повернутися до виконання цієї угоди і врятувати її. Таку заяву зробив у вівторок на прес-конференції напередодні зустрічі міністрів оборони НАТО, яка відбудеться в Брюсселі 13-14 лютого, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає "ХВИЛЯ".

Також мирний Столтенберг несподівано звернувся до Європи: "повинні брати участь в ядерних місіях". Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що європейці повинні брати участь в спільних ядерних місіях в рамках НАТО.

Столтенберг вважає, що "мета НАТО - світ без ядерної зброї", але в той же час не можна відмовлятися від нього в односторонньому порядку.

Нагадаємо, з'явилася інформація, що в розпорядженні російської армії може перебувати не менше 64 крилатих ракет 9М729 (по позначенню НАТО - SSC-8). Ці ракети здатні нести ядерну бойову частину і пролетіти понад 500 км.

Як повідомляв портал "Знай.ua", США відповіли на вимоги Росії по пусковим установкам: в системах немає ракет. Сполучені Штати Америки повною мірою дотримуються своїх зобов'язань за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Також "Знай.ua" писав про те, що президент Російської Федерації Володимир Путін черговий раз епічно зганьбився і став мішенню для насмішок в соціальних мережах.